Generator pary( parownica) lub wytwornica pary-jak sama nazwa wskazuje, jest przyrządem, który wytwarza parę wodną pod stałym ciśnieniem , umożliwiając przejście wody ze stanu ciekłego do stanu gazowego. Jego struktura minimalizuje dyspersję wody , zapewniając oszczędność wody do 90% . Dzięki wysokiej temperaturze para wodna dezynfekuje i odkaża powierzchnie , czyniąc je czystymi i bezpiecznymi, eliminując bakterie i zarazki.
Za pomocą profesjonalnej wytwornicy pary można odkazić i zdezynfekować każde środowisko . Dzieje się tak dzięki wysokiej temperaturze osiąganej przez parę: poniżej 140° właściwie nie można mówić o sanityzacji , a jedynie o prostym czyszczeniu.
Wśród branż, w których szczególnie ważne jest osiągnięcie tych temperatur w celu uzyskania dobrego poziomu czystości, znajduje się sektor gastronomiczny . W rzeczywistości tutaj konieczne jest przestrzeganie określonych przepisów prawnych, aby środowisko było czyste i wolne od zarazków i bakterii, przy jednoczesnym zachowaniu doskonałych standardów higieny .
W barach, restauracjach, stołówkach, pomieszczeniach administracyjnych możliwość użycia generatora pary do czyszczenia podłóg, narzędzi, blatów i ścian jest rozwiązaniem ekonomicznym, szybkim i przyjaznym dla środowiska , a także niezwykle skutecznym . W rzeczywistości w kilka sekund możliwe jest uzyskanie bezpiecznego i dokładnego oczyszczenia, bez konieczności stosowania agresywnych środków chemicznych i detergentów , które mogłyby zanieczyścić żywność, a także stworzyć niezdrowe środowisko pracy dla personelu. Co więcej , para nie powoduje korozji powierzchni , co pozwala na ciągłe używanie na naczyniach i meblach, bez obawy o ich uszkodzenie.
Za pomocą profesjonalnej wytwornicy pary można odkazić i zdezynfekować każde środowisko . Dzieje się tak dzięki wysokiej temperaturze osiąganej przez parę: poniżej 140° właściwie nie można mówić o sanityzacji , a jedynie o prostym czyszczeniu.
Wśród branż, w których szczególnie ważne jest osiągnięcie tych temperatur w celu uzyskania dobrego poziomu czystości, znajduje się sektor gastronomiczny . W rzeczywistości tutaj konieczne jest przestrzeganie określonych przepisów prawnych, aby środowisko było czyste i wolne od zarazków i bakterii, przy jednoczesnym zachowaniu doskonałych standardów higieny .
W barach, restauracjach, stołówkach, pomieszczeniach administracyjnych możliwość użycia generatora pary do czyszczenia podłóg, narzędzi, blatów i ścian jest rozwiązaniem ekonomicznym, szybkim i przyjaznym dla środowiska , a także niezwykle skutecznym . W rzeczywistości w kilka sekund możliwe jest uzyskanie bezpiecznego i dokładnego oczyszczenia, bez konieczności stosowania agresywnych środków chemicznych i detergentów , które mogłyby zanieczyścić żywność, a także stworzyć niezdrowe środowisko pracy dla personelu. Co więcej , para nie powoduje korozji powierzchni , co pozwala na ciągłe używanie na naczyniach i meblach, bez obawy o ich uszkodzenie.

Producent
Cena
-
od
do